M|E Medya Ermenek KÖYE GELEN YAŞLI VE TURNA KUŞU - Medya Ermenek Medya Ermenek
Facebookta Paylaş

KÖYE GELEN YAŞLI VE TURNA KUŞU


Yanındaki turna kuşu ile bir köye yerleşen uzun beyaz saçlı adam, köylünün dikkatini çeken ilginç bir kişiliğe sahipmiş. Köylünün en fazla ilgisini çeken ise yaşlı adam ile kuşun arasındaki yakın ilişki olmuş. Turna kuşlarının yanına insanları yaklaştırmadığını bilen köylüler, yaşlı adam ve turna kuşu arasındaki dostluğu pek garipsermiş.

Adamın ününü uzaktan duyanlar ise onun bilge biri olduğunu çevresine söylemeye başlamış ve bu bilgi kısa sürede her yere yayılmış. Ancak adam ünlü olmasına karşın, oldukça tevazu sahibi bir insanmış. Turnasıyla beraber küçük bir yapının yanına yerleşen yaşlı adamın her zaman önünde yürüyen turnası, insanların dikkatinden kaçmamış.

Köylüler adamı iyice merak ederek onu yakından izlemeye koyulmuşlar. Ancak adam kimseyi görmemiş, onları izleyen insanları turna kuşu fark etmiş. Köylüler yaşlı adamın bitkin olduğunu görünce, ona çeşitli yiyecekler götürmeye başlamışlar ve yaşlı adamın duasını almışlar.

Bir gece yaşlı adamın evine giden çiftçiyi fark eden turna, kanatlarını çırparak uyuyan yaşlı adamı uyandırmış. Çiftçiyi buyur eden bilge yaşlı adam, misafiri ile sohbete başlamış

Çiftçi kendisinin bilge olduğundan haberdar olduğunu ve kendisine bir soru soracağını söyleyerek, sorusuna cevap alıp alamayacağını merak etmiş. Bilgi adam ise, dünyada hiç kimsenin her şeyin cevabını bilebilecek kadar bilge olmadığını söyleyerek, cevaplayıp yardımcı olacağı bir şeyse bunu severek yapacağını dile getirmiş.

Çiftçi ise yaşlı adama, cehennem ve cennetin kapılarını açmak istediğini ve bunu nasıl yapacağını sormuş.

Yaşlı adam bu soru karşısında biraz kızmış ve “Bu nasıl aptalca bir sorudur. Çok cahil bir insan olduğunu belli ettin bu sorun ile.” demiş.

Çiftçi ise bu sözlere sinirlenerek, yaşlı adama şiddet uygulamak istemiş ancak turna kuşu engel olmuş. Yaşlı adamın kendisine vurulacağının farkında olmadığından, çiftçi adamın kör olduğunu ve turnanın ona yardımcı olduğunu anlamış.

Ona vurmak istediği için kendinden utanan ve yaşlı adama merhametle dolan çiftçi adam, yaşlı adamdan kendini bağışlamasını isteyerek özür dilemiş.

Yaşlı adam ise çiftçinin özrü karşısında;

“Öfken cehennemin kapısını açmıştı. Merhamet göstermen ise cennetin kapısını açtı” demiş.

Bu cevap karşısında çok etkilenen çiftçi, yaşlı adamın bilge olduğunu anlamış ve bunu tüm köye anlatmaya başlamış.

O günden sonra köylüler ve civar köydeki insanlar, yaşlı adamı ziyaret etmeye başlamışlar.

Kaynak: https://hayvanlaraleminde.com/turna-kusunun-hikayesi/

YAZARLAR SAYFASINA ==>>>
Medya Ermenek Taşeli Edebiyat Güncesi yayınlanan makalelerin içeriği hakkında mali, hukuki, cezai, idari sorumluluğu makalesi yayınlanan yazara aittir.Yayınlanan makale karşılığında yazarlara telif ücreti ödenmez. Yazarlar bunu peşinen kabul etmiş sayılırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Kuralları
Yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret, küfür, aşağılayıcı, küçük düşürücü, pornografik,
ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici,
yorumların her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluğu yorumcuya aittir.
İsimsiz yazılan yorumlar bir saat içinde sistem tarafından otomatik olarak silinir.

sanalbasin.com üyesidir
Düzenleme | Copyright © 2013-2023 | MedER |Medya Ermenek
BİZE ULAŞIN
ghs.google.com
ghs.google.com