M|E Medya Ermenek AYVA REÇELİ - Medya Ermenek Medya Ermenek
Facebookta Paylaş

AYVA REÇELİ


Dedem cebinden çıkardığı bıçağıyla sapsarı bir ayvayı ortadan ikiye bölüp uzatmıştı bana köyde, "meh guzum" diye. Meyveyle o yaşlarda aram iyi değildi... Kıramadım tabi yine de dedemi. Bir ısırık aldım, kokusu tadı hâlâ aklımda o ayvanın. Yine o ayvalardan annem reçel yapardı. İleride siz de yapacaksınız deyip etrafına toplardı bizi. Püf noktalarını anlatırdı bize. Kaynayan reçele ayvanın çekirdeklerinden de koyun o zaman pembe olur reçeliniz derdi.

Uzun zamandır aklımda yoktu ayva reçeli, bu sabah manavda sapsarı ayvaları görünce orucun da etkisiyle direk reçel olarak canlandı gözümde ayvalar. Büyük bir umutla başladım doğramaya, birincide çekirdek çıkmadı ayvadan. İkincide çıkmadı üçüncüde çıkmadı... Fotoğrafta görebilirsiniz çekirdekler oluşmak istemiş ama hibrit tohum yani soyu kesilmiş epter... Bir ekip bin derecek çiftçi diye diye on yıllardır amerikan ve israil tohumu kullanıyoruz ne bekliyorum ki. Keşke anneannemin çıkın yapıp gelecek seneye sakladığı tohumlarla yetinseydik. Keşke tevekkül etseydik azın da çoğun da sahibine. Acı.. Çok acı..
Allahım bize öyle bir izan ve güç versin ki bu işi tersine çevirebilelim...
Ayvalar mı?
Onlar ayva değil ki...
Ayva görünümlü kimyasallar.
Kokusu yok çekirdeği yok tadı yok.
Hevesim de kalmadı reçele...
Vesselâm
YAZARLAR SAYFASINA ==>>>
Medya Ermenek Taşeli Edebiyat Güncesi yayınlanan makalelerin içeriği hakkında mali, hukuki, cezai, idari sorumluluğu makalesi yayınlanan yazara aittir.Yayınlanan makale karşılığında yazarlara telif ücreti ödenmez. Yazarlar bunu peşinen kabul etmiş sayılırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Kuralları
Yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret, küfür, aşağılayıcı, küçük düşürücü, pornografik,
ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici,
yorumların her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluğu yorumcuya aittir.
İsimsiz yazılan yorumlar bir saat içinde sistem tarafından otomatik olarak silinir.

sanalbasin.com üyesidir
Düzenleme | Copyright © 2013-2023 | MedER |Medya Ermenek
BİZE ULAŞIN
ghs.google.com
ghs.google.com