M|E Medya Ermenek LÜTFİ ELVAN BEY VE ERMENEK KÖY MUHTARLARI - Medya Ermenek Medya Ermenek
Facebookta Paylaş

LÜTFİ ELVAN BEY VE ERMENEK KÖY MUHTARLARI

 




Ermenek’in, sayısı 26 adet olan köyünün muhtarları bir dilekçe ile “Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığına biri dilekçe vererek Lütfi ELVAN’a “ahde vefa” anlayışından yola çıkarak “Ermenek Gençlik ve  Kayak Merkezi”ne  Lütfi Elvan Bey’in adının verilmesini talep etmişlerdir.

Ermenek Com.tr internet sitesinden öğrendiğimize göre başvuru dilekçesi şöyledir.

‘’Ermenek Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Başkanlığına

İlçemiz ve köylerimizin gelişmesinde, yaşam standartlarının ve refah seviyelerinin artmasında köylerimizin sorunlarının çözülmesinde gecesini gündüzüne katarak çözüme kavuşturan, ülkemizin gururu ilçemizin yetiştirdiği Kalkınma Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı gibi önemli görevIerde bulunan ilçemizin yetiştirdiği, gururumuz Sayın Bakanımız Lütfi Elvan Bey’in ülkemiz ve memleketimize yapmış olduğu hizmetlerin bir teşekkür nişanesi olarak yapımında büyük katkısı olduğu Gençlik Merkezi ve Kayak Merkezi’ne isminin verilmesini; Gereğinin yapılmasını arz ederiz.’’

Bu dilekçe üzerine, yöre için kafa yoran bir yazar olarak düşüncelerim şöyle:

Sayın Lütfi ELVAN Bey’in Ermenek’e katkısı küçümsenemez. Özellikle doğalgazın getirilmesi ve çevre yollarına yapılan yatırımlar, gelecekte iz bırakan yatırımlar olarak anılacağı açıktır.

Dilekçe metni incelendiğinde hitap edilen makam “Köylere Hizmet Birliği”dir. Sayın Bakan’a adı verilecek tesisler Ermenek’in 26 köyünden birinde değil, merkezdedir. Dolaysı ile  bu dilekçeyi verecek olan kurumların başında Ermenek Belediyesi ve merkez mahalle muhtarla olmalı idi.

Bana göre muhtarlarımız-Ermenek merkezin muhtarları da dahil olmak üzere Lütfi Bey’i Ermenek’e davet ederek  kömür ocakları”nın açılmasına nasıl katkı yapılması konusunu tartışmaları ve çözüm aramaları konusunda faal olarak çalışmaları ve itici güç olarak hareket etmeleri daha yararlı olacaktır. Zira Ermenek ekonomisine katkı yapan Baraj bölgesindeki istimlak gelirleri ve kömür ocaklarının kapanması ile kömürden sağlanan para akışı durmuş ve Ermenek’i yoksullaştırmıştır. Buna son olarak ekonomik hayatın ülke genelinde bozulması da eklenince yörede yaşam şartları iyice zorlaşmıştır.

Esas mesleği maden mühendisi olan Lütfi Elvan’dan beklenen yer altında çalışan işçi haklarını da dikkate alarak ruhsat sahiplerini uzlaştırarak işletmelerin bir an önce devreye alınmasıdır.

Muhtarlarımız ya da onlara imza konusunda ön ayak olup organize edenlerin öncelikli işi “Ermenek Kömür İşletmeleri’nin bir an önce çalışır vaziyete getirilmesi için gayret sarf etmeleri olmalıdır. Sayın ELVAN’a bir iki tesise adının verilmesi onu yüceltmediği gibi yöreye bir şey de sağlamaz. Unutmayınız, defalarca yazdığım ve söylediği hâlde bu ülkede bakanlık yapmış ne Sadi KOÇAŞ’’ın ne de Diyanet İşleri Başkanlığı yapmış olan eski bakan Dr. Lütfi Doğan’ın Ermenek’te bir sokakta, meydanda, caddede ve tesiste adı vardır. Yöremize hizmet eden her devlet adamı gelecekte hakketiği yeri alacaktır. Kananatimce kent merkezlerinde bir tesise ve caddeye ad verme işi belediye meclislerine ait olduğu gibi köylere ayrılan bütçenin de kent merkezindeki tesislere ayrılması bir yetki aşımıdır diye düşünüyorum. Köy muhtarlarının imzaları ile bu yetki aşımı normalleşmiş midir? .  22.09.2022 Hasan ŞİMŞEK

YAZARLAR SAYFASINA ==>>>
Medya Ermenek Taşeli Edebiyat Güncesi yayınlanan makalelerin içeriği hakkında mali, hukuki, cezai, idari sorumluluğu makalesi yayınlanan yazara aittir.Yayınlanan makale karşılığında yazarlara telif ücreti ödenmez. Yazarlar bunu peşinen kabul etmiş sayılırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Kuralları
Yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret, küfür, aşağılayıcı, küçük düşürücü, pornografik,
ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici,
yorumların her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluğu yorumcuya aittir.
İsimsiz yazılan yorumlar bir saat içinde sistem tarafından otomatik olarak silinir.

sanalbasin.com üyesidir
Düzenleme | Copyright © 2013-2023 | MedER |Medya Ermenek
BİZE ULAŞIN
ghs.google.com
ghs.google.com