M|E Medya Ermenek ERMENEK’TE TELE 1 YAYINI - Medya Ermenek Medya Ermenek
Facebookta Paylaş

ERMENEK’TE TELE 1 YAYINI



Tele 1, 25 Eylül 2022 Pazar günü saat 15.10’da Ermenek ile ilgili bir belgesel yayın yapacağını değerli arkadaşımız Ahmet Esin haberdar etti. Tam vaktinde başlayan yayını izlemeye çalıştım. Öncellikle Ermenek adının nereden geldiğini mevcut verilere göre ve bizim çalışmalarımıza uygun olarak çok güzel anlattı. (bk. www.hasan şimşek .com tr. Ermenek Adı Nereden Geliyor?)

Belediye Başkanı Sayın Atila Zorlu, beklenin ötesinde temiz bir Türkçe ile güzel bir özetleme yaptı. Ermenek’in turizminden bahsederken Ermenek’in tanıtımında üç ana unsur olan Ermenek Baraj Gölü’nden, Balkusan Karamanoğlu Mehmet Bey Külliyesi’nden ve Selçuklu Otel’den pek bahsedilmedi. Hâlbuki bu üç mekân Ermenek turizminin omurgasını teşkil eder. Türkuaz Tesislerinin ve Nadire Kanyonu’nun izleyicileri etkileyici görüntüleri verildiği söylenemez. İnsanları etkileyen görüntülerin, tanıtımla ilgilenen birimlerinin her zaman elinin altında olarak yayıncılara servis etmesi ve geniş ve doğru doküman sunması beklenir.

Sayın Başkan’ın bilgilendirme notunda Kayak Merkezi’nin 1700 rakamında ve nüfusunun köyleriyle birlikte 50 bin civarında olduğunu söylemesini biraz abartılı olarak bulduk.

Sayın Başkan’ın Ermenek’in yetiştirdiği şahıslardan sadece Lütfi Elvan Bey’den bahsetmesi, Sadi Koçaş, Dr. Lütfi Doğan ( Eski Devlet Bakanı) ve Fikret Ünlü’den ve diğerlerinden söz etmemesinin bilgisizlikten kaynaklandığı söylenemez. Rahmetli Dr. Lütfi Doğan ve Fikret Ünlü bakanlarımız Sayın Başkan Atila Zorlu’ nun doğduğu Güneyyurt beldesindedir.

Sayın Başkan’ın “İyi Parti” den seçilmiş olmasının Ermenek’in tanıtımında önemli bir yer alacağını başlangıçta düşünmüş olsam da Sayın Başkan bu konumunu iyi kullanıp İyi Parti Kanalı ile Ermenek’in sesini parti genelinde iyi duyurduğunu ve değerlendire bildiğini sanmıyorum.

Yine hayırsever iş adamlarımızdan olan rahmetli Ahmet Keleşoğlu ve Hasan Kalan gibi değerlerden söz edip onların kültürel ve eğitim hayatına verdiği hizmetlerden bir nebze olsa söz etmeli idi diye düşünüyorum.

Yayında Ermenek Bağ evlerinden söz edildi ama her yönüyle işlevi olan bir bağ evi görüntüsü verilmedi.

Ekonomik hayatın ve yetiştirilen ürünleri bir zincir markete bile cevap verecek kadar olmadığını çok güzel bir dil ile anlatması gerçekten harika idi denilse de kiraz ve elma üretiminin ihracata yönelik bir ürün olduğu da belki söylenebilirdi.

Sonuç olarak Karamanoğlu Mehmet Bey Külliyesi –Dil Bayramı ve Ermenek Baraj Gölü vurgusunun yetersiz olmasına rağmen yine de Ermenek’in tanıtımında katkısı olacak bir yayındır diyebiliriz. Eksikleri de dikkate alınarak gelecek yayınların daha iyi programlanması dileğimizdir. 

27.09.2022

Hasan ŞİMŞEK

YAZARLAR SAYFASINA ==>>>
Medya Ermenek Taşeli Edebiyat Güncesi yayınlanan makalelerin içeriği hakkında mali, hukuki, cezai, idari sorumluluğu makalesi yayınlanan yazara aittir.Yayınlanan makale karşılığında yazarlara telif ücreti ödenmez. Yazarlar bunu peşinen kabul etmiş sayılırlar.

2 yorum:

  1. Tarih yanlış yazılmış 25 ekim değil 25 Eylül

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. adsıza çok teşekkür ederim. Hasan Şimşek

      Sil

Yorum Kuralları
Yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret, küfür, aşağılayıcı, küçük düşürücü, pornografik,
ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici,
yorumların her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluğu yorumcuya aittir.
İsimsiz yazılan yorumlar bir saat içinde sistem tarafından otomatik olarak silinir.

sanalbasin.com üyesidir
Düzenleme | Copyright © 2013-2023 | MedER |Medya Ermenek
BİZE ULAŞIN
ghs.google.com
ghs.google.com