M|E Medya Ermenek CUMA MÜBAREKESİ-3 - Medya Ermenek Medya Ermenek
Facebookta Paylaş

CUMA MÜBAREKESİ-3

 

Necati ALODALI

Allah'ım!

Bu mübarek Cuma günümüzü ve haftamızı hayırlı, maddi manevi bereketli ve feyizli eyle. Bizleri hakkıyla kul olma çabası gösterenlerden eyle.

Rabbim!

Sen evvelsin, Sen’den önce hiçbir şey yoktur. Sen ahirsin, Sen’den sonraya hiçbir şey kalmayacaktır. Bizler Sen’in Ülûhiyetine, varlığına, birliğine, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, ahret gününe, kadere; hayır ve şerrin Sen’in yaratmanla olduğuna inandık. Öldükten sonra dirilmek de haktır, biz şahadet ederiz ki, Allah'tan başka ilâh yoktur, yine şahadet ederiz ki, Hz. Muhammed (S.A.S) O'nun kulu ve elçisidir.

Allah’ım!

Bizleri bağışla, bize merhamet eyle, bizleri dosdoğru yola ilet. Sen affedicisin, cömertsin, affetmeyi seversin, bizleri de affet, bizleri de affedici olanlardan eyle.

Rabbim!

Bizlere, sıhhat ver, bizleri, rızıklandır. Sen'den başka merhamet kapısı yok. Bizleri, merhamet kapından ayırma. Hainleri, insafsızları ve zalimleri bizden uzak eyle.

Allah’ım!

Bütün maddi manevi sıkıntılarımızı gider ve hayırlı işlerimizi kolaylaştır. Rızana uygun iyi ve güzel ameller yapmak için bize güç, kuvvet ve mecal ver.

Rabbim!

Kalbimizi, zihnimizi, çevremizi ve amel defterimizi kirleten bin bir türlü kerahet, münkerat, haram ve zehirlerden bizleri koru.

Rabbim!

Bizleri, ana-babamıza verdiğin nimetlere şükretmeye ve razı olacağın salih ameller işlemeye sevk et ve bizi rahmetinle salih kullarının arasına kat.

Allah’ım!

Bizlere sıkıntılardan, darlıktan ve çaresizliklerden çıkmayı nasip eyle, cümlemizi sağlık ve afiyet üzere daim eyle. Bize ve dostlarımıza huzur, refah ve esenlikler ver, bizi başkalarına ve kendimize kötülük düşünenlerden eyleme. Bizleri husumet ehlinden eyleme. Bizi, böyle olanlardan da uzak eyle.

Allah'ım!

Bizlere, istikamet üzere yaşamayı nasip eyle, kurtuluş ve doğruluğa ulaşmayı kolaylaştır. Bizleri ve evlatlarımızı daima iyi insanlarla karşılaştır.

Allah’ım!

İslam’a ve Müslümanlara yardım eyle. İçimizdeki akılsızların-beyinsizlerin yaptıkları yüzünden bizleri de hesaba çekme! Düşmanlarımızı ve din düşmanlarını kahreyle! Kâfirler üzerine bize yardım et! İ

Ya Rabbi!

Tanıdığımız tanımadığımız; kiminden haberdar olduğumuz kimini duymadığımız vefat eden kardeşlerimiz var! Cümlesinin mekânlarını cennet eyle, onlara af ve mağfiret eyle, yakınlarına sabr-ı cemiller nasip eyle!

Allah'ım!

Kimimiz hasta, kimimiz yasta! Dertlilerimize derman, hastalarımıza şifalar, borçlularımıza edalar, yolda kalmışlara yol selameti, aklına mukayyet olamayanlara da zihin açıklığı ver.

Rabbim!

Bizleri doğru yolun yanlış yolcularından eyleme. Bizleri ve neslimizi namazı dosdoğru kılanlardan eyle. Dünya ve ahrette bizlere güzellikler ver ve bizi cehennem azabından koru.

Rabbim!

Bizi, kendilerini bizdenmiş gibi gösteren kötü niyetlilerin şerlerinden muhafaza eyle. Gafletle, bilmeden; yanlış fikirlere kapılarak, doğru yaptığını zannederek yanlış kişi ve zümrelerin peşinden gidenleri de ıslah eyle, onların bu vatana bu millete zarar vermelerine müsaade etme, basiretlerini açıver Allah’ım.

Allah'ım!

Batı Türkistan’da esaret halinde zulüm gören kardeşlerimize ve Filistin'de zulüm altındaki kardeşlerimize yardım eyle, bu kardeşlerimize zulmedenleri kahr-u perişan eyle! İlk kıblemiz Mescidi Aksanın ve Kudüs'ün yeniden fethini bu ümmete nasip ve müyesser eyle.

Dualarımızın sonu Âlemlerin Rabbi olan Allaha mahsustur.

Cumanız Mübarek olsun.

YAZARLAR SAYFASINA ==>>>
Medya Ermenek Taşeli Edebiyat Güncesi yayınlanan makalelerin içeriği hakkında mali, hukuki, cezai, idari sorumluluğu makalesi yayınlanan yazara aittir.Yayınlanan makale karşılığında yazarlara telif ücreti ödenmez. Yazarlar bunu peşinen kabul etmiş sayılırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Kuralları
Yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret, küfür, aşağılayıcı, küçük düşürücü, pornografik,
ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici,
yorumların her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluğu yorumcuya aittir.
İsimsiz yazılan yorumlar bir saat içinde sistem tarafından otomatik olarak silinir.

sanalbasin.com üyesidir
Düzenleme | Copyright © 2013-2023 | MedER |Medya Ermenek
BİZE ULAŞIN
ghs.google.com
ghs.google.com